Taler man med betjente i flere af de danske byer, så vil man have hørt meget bekymring omkring danskernes vaner på vejene, for 3 til 4 år siden. Det var begyndt at gå drastisk ned af bakke: folk blev af en eller anden grund dovne, når det kom til, at sikre at bilens stand var sikker og i orden. De fleste af os har nok i den periode set en del blinklys, der blinkede alt for hurtigt: et tegn på, at noget er i vejen, et andet sted i bilen. Problemer kan selvfølgeligt opstå ud af ingenting, og uden advarsel, så det kan ikke helt undgås, at folk kører rundt med mindre problemer. Men spørgsmålet er, hvad de gør, når de bliver opmærksomme på problemet: får de det løst hurtigst muligt? Eller ser de, hvor længe de kan ?slippe afsted? med at køre rundt, i en bil der har problemer?
I en årrække var det som om, at danskerne primært bekymrede sig om, hvorvidt de blev stoppet af politiet eller ej. De havde ikke rigtigt sans for hvorfor de blev stoppet: politiet er jo ikke ude på, at dele bøder ud, fordi de synes det er sjovt. Hele idéen med politiets arbejde er jo, at sikre vores fælles sikkerhed. Når man kører rundt i en bil, der har et stenslag på ruden eller lys der ikke virker, så sætter man både sit eget og andres liv i farer. Det er specielt vigtigt at holde sig for øje, at ét problem sjældent kommer alene: hvis noget i din bil ikke virker som det skal, så er der stor risiko for, at andre ting også er gået i stykker, eller snart bryder sammen.
Men det seneste års tid, er den dårlige tendens vendt, og danskerne er blevet mere fornuftige på vejene. Der er forskellige teorier om, hvad der er sket: måske er det den øgede indsats fra politiets side, eller måske er der tale om et mere generelt kulturelt skift, som det kan være svært at finde roden til. Uanset hvad, så glæder det i hvert fald politiet at se, at folk hurtigere end nogensinde før, får foretaget reparation af stenslag og syn af bilen.
Der er også blevet set en forbedring i den måde, som danskerne opfører sig på, når de kører rundt på vejene. Der er kommet en større tendens til at overholde fartgrænserne, og til ikke at lave ulovlige og risikable overhalinger. Der har været mange kampagner i radio og TV, som har haft til formål at øge befolkningens bevidsthed om, at vi skal passe på hinanden: måske det er dem, der har virket? Det er jo de færreste der har lyst til at være til farer for andre: man er bare ikke altid bevidst om, hvilke konsekvenser ens handlinger kan have.