En Rolig Køretur Lyder som Engle Der Synger i Kor

Hvad kan du godt lide at lave, når du endelig har weekend eller måske ferie? Folk har selvfølgeligt forskellige ting de godt kan lide at lave, men jeg har lagt mærke til en trist tendens. Hver gang jeg møder ind på arbejdet Mandag morgen, føler jeg mig fuld af energi og livsglæde. Jeg er klar til at tackle ugens udfordringer, og ser samtidig frem til den næste weekend. Men mine kolleger plejer at hænge med næbet, og taler altid om, hvor meget de hader mandage.

Jeg har selvfølgelig forsøgt at finde ud af, hvad forskellen på dem og jeg selv er. Jeg har derfor tit, med et stort smil på læberne, spurgt hvordan deres weekend har været. De fleste mumler at den har været ?ganske udmærket?. Når jeg så spørger hvad de har lavet, er svaret dog ikke noget, jeg kan forstå de synes har været udmærket overhovedet. De har typisk tilbragt lørdag og søndag foran fjernsynet, hvor de har set ligegyldige film og tv serier, som de end ikke kan huske navnet på mandag morgen. Hvis de har haft en fantastisk weekend, så er det fordi de har spist noget mad de godt kan lide, eller har brugt et par timer på en bar med en kollega fra arbejdet.

Det er da klart, at disse mennesker ikke smiler! Hvad har de at smile af? Hele ugen går de og ser frem til at deres arbejdsdag slutter, så de kan komme hjem og lave ingenting. Når det endelig er weekend, så spilder de deres fritid på igen at lave ingenting. Så kommer arbejdet, og de er på ingen måde ladet op. Jeg har nemlig fundet ud af, at ingen får fornyet energi af at lave ?ingenting?. Nej, energi er noget man får, når man har det sjovt! Når man bruger sin tid og sin hjerne på ting, der har ens interesse, og som man nyder i fulde drag.

Det er forskelligt fra person til person, men det behøver ikke at være noget helt vildt. For mig er det en køretur i min Kia Sportage der gør det for mig. Når jeg kører i min Kia, så er det ofte uden en destination i tankerne. Jeg kører bare, og lader min intuition fortælle mig hvornår jeg skal dreje, og hvor længe jeg skal fortsætte af motorvejen. Nogle gange varer mine køreturer mange timer, og andre gange er jeg tilbage efter 30 minutter. Men det er der jeg virkeligt finder min indre ro, og mærker energien bygge sig op inde i mig. Jeg har aldrig radioen tændt: den stille summen fra min bil er for mig, som engle der synger i kor.

Det er ikke noget jeg kan gøre, fordi jeg har mere tid end andre. Jeg vælger blot at bruge tiden på noget der gør mig glad, frem for at spilde den foran fjernsynet, på noget der blot får tiden til at gå. Hvis du vil have mere overskud i din hverdag, så find ud af, hvad der tanker dit energi-niveau op, og gør det!