Iværksættere Flytter til Silkeborg med Deres Fancy Elbiler

Danmark har længe været et sted, hvor folk med iværksætter-drømme har fundet modet til at kaste sig ud i det, og har startet deres egne virksomheder. Det er der rigtigt mange gode grunde til: det sociale sikkerhedsnet er helt sikkert noget der hjælper, da risikoen er noget lavere, end hvis man prøver at drive sin egen virksomhed i andre lande. Samtidig er Danmark et af de lande i verden, der har den laveste mængde korruption i det offentlige, og det er en enorm fordel når man driver en forretning. Systemet er nemlig til at stole på, og man kan være forsikret om, at reglerne vil blive håndhævet på den måde, som de er skrevet.

Der er dog alligevel ved at ske noget af et skift indenfor iværksætter-branchen. De største danske iværksættere har nemlig før haft en tendens til at søge mod storbyerne. Der har altid været langt flere af disse mennesker i byer som København og Århus, end der har været andre steder i landet. Der er mange forskellige bud på, hvad der har lokket disse risikovillige individer til de store byer, men vi kan nok lære mest af at kigge på, hvad der ser ud til at have ændret denne tendens.

Den eneste trend er nemlig, at iværksætterne flytter væk fra de største byer. Hvis man holder lidt øje med biler silkeborg så har man nok lagt mærke til, at der er begyndt at dukke nogle af de moderne elbiler op i gadebilledet: specielt de iøjnefaldende Tesla biler er der overraskende mange af. Det skyldes ikke, at Silkeborg som sådan er blevet ramt af en Tesla-bølge: det handler derimod ganske enkelt om, at nogle af Danmarks mest succesfulde iværksættere har valgt at bosætte dig i Silkeborg.

Deres valg af bil kan være en del af forklaringen på, hvorfor de først nu er flyttet væk fra de store byer. Der har altid været meget at hente ved at flytte ud til en mindre by, men man har også været nødt til at opgive en masse ting. Før i tiden var der eksempelvis ringere internet i de mindre byer, hvilket gjorde det svært at drive en digital forretning. Det var samtidig ikke særligt praktisk at køre i en elbil, fordi distancerne er større, når man bor udenfor en storby ? og batterierne var ikke specielt gode dengang.

Men batterierne i en moderne Tesla kan i dag række flere hundrede kilometer, og med det nye tesla henvisningsprogram behøver man ikke engang at betale for de første 1500 km. Samtidig kan man i dag få Fiber i stort set alle danske byer, og det betyder lynhurtigt internet, uanset hvor man er. Det gør det muligt at drive sin forretning, og samtidig holde kontakten ved lige, uden at være tvunget til at bo tæt i den samme by. Det er altså takket være de teknologiske fremskridt, at iværksættere i højere og højere grad flytter til Silkeborg med deres fancy elbiler.